Leuke tips om je thuis niet te vervelen

23 maart 2020 78 view(s)

Leuke tips om je thuis niet te vervelen

Blijven jullie ook binnen? Wij van Braqeez hebben een paar leuke tips om te kunnen doen wanneer je thuis zit met z’n allen. Naast school en huiswerk moet er natuurlijk ook wel wat leuks gedaan worden.

Cakejes maken

  1. Tegenwoordig heb je ze in allerlei soorten, maten en smaken; cakejes. Er zijn ontelbaar veel recepten online te vinden. Versier jouw cakeje op een super toffe manier met leuke glitters, sprinkels, pennen met kleurstof en buttercrème. Geen idee is te gek. Natuurlijk kan het ook met koekjes. Zeker zandkoekjes zijn simpel om te maken, maar nog leuker om te versieren.

Een hut bouwen

  1. Zoek oude lakens, dozen, doeken bij elkaar en maak een hut. Zet het vast met wasknijpers en het is ook nog makkelijk op te ruimen. Wat ga je doen in de hut? Ga samen lekker de cakejes opeten met een leuke film. Ook kun je natuurlijk je fantasie laten gaan, niemand die het ziet.

Make-over time!

  1. Dit kun je doen met je barbiepoppen of met jezelf. Steek je haar op en maak jezelf op. Hierbij kun je natuurlijk genoeg vinden op internet. Probeer een winged eyeliner of een mooie oogschaduw look.

Puzzelen

  1. Haal een grote puzzel (van minimaal 500 stukjes) uit de kast en ga samen puzzelen. Even niet online, maar gewoon lekker ouderwets puzzelen. Ben je echt creatief? Maak dan zelf een puzzel. Maak een mooie tekening op karton en knip er stukjes uit. Leg hem daarna weer in elkaar.

Kijkdoos maken

  1. Toch even naar buiten? Vind leuke dingetjes in het bos om een kijkdoos van te maken. Wat heb je nodig? Een schoenendoos, lijm en creativiteit! Aan de buitenkant van de doos maak je een kijkgaatje. In de doos zelf kun je dan leuke dingen maken. Denk aan een kermis of een dorp of een dierendorp.

Knutselen

  1. Naast de kijkdoos maken kun je natuurlijk nog veel meer leuke dingen knutselen. Dan zijn jullie toch lekker bezig. Denk aan maskers. Of een poppenkast waarbij je met je eigen gemaakte handpoppen een show opvoert. Ook gewoon kleine dingen zoals wat verven blijft leuk.

Er zijn natuurlijk nog genoeg dingen te bedenken. Hopelijk heb je nu juist wat inspiratie en kom je de dagen die je binnen zit met genoeg leuke dingen door. Wij van Braqeez wensen je heel veel plezier!