Het merk Braqeez

Braqeez is geïntroduceerd in 1988 door het familiebedrijf van Gastel Shoes. Van Gastel shoes is ondertussen uitgebreid tot marktleider in Nederland op het gebied van het produceren van kinderschoenen.

Het avontuur begon onder de naam Brakkies. Misschien ken je Braqeez ook nog wel als BQZ? Sinds 1988 maakt Braqeez eigenwijze, vrolijke en trendy kinderschoenen tegen een betaalbare prijs. Deze filosofie is onveranderd gebleven. De goede prijs-kwaliteitsverhouding van Braqeez is tot op de dag van vandaag succesvol in Nederland, België, Duitsland en zelfs ver buiten deze grenzen.

De kwalitatief goede kinderschoenen kenmerken zich door het gebruik van de beste materialen en een uitstekende pasvorm. Om de kwetsbare kindervoet te ondersteunen wordt er veel aandacht besteed aan de leesten, deze zorgen voor het optimale loopcomfort. Iedere Braqeez schoen is voorzien van slijtvaste rubberzolen, zachte leren voeringen, flitsende materialen, doorgroeiruimte en uitneembare binnenzolen. Braqeez kinderschoenen zijn trendy én verantwoord!

Het merk Braqeez heeft ieder seizoen weer een vernieuwd assortiment, maar met dezelfde vertrouwde schoenen. Van sneakers tot sandalen, er is keuze genoeg. Wij van Braqeez hebben dan ook een vijftal pijlers waar we ons al jaren aan houden:

Trendy

Braqeez designers reizen de hele wereld over om inspiratie op te doen en de nieuwste trends te spotten. Trends op het gebied van kindermode, maar ook op het gebied van de dames- en herenmode. Deze laatst genoemde trends worden vertaald naar een hippe kinderschoen met een kleine knipoog naar wat er in de dames- en herenmode speelt. Kids weten tegenwoordig maar al te goed wat er speelt op modegebied én wat ze willen. Braqeez schoenen zijn jong, actueel en eigentijds.

Betaalbaar

Voor Braqeez is de prijs/kwaliteitverhouding erg belangrijk. Het kost ontzettend veel tijd en handelingen om ieder seizoen weer een top collectie te produceren en leveren. Op het moment dat je kids een paar Braqeez aantrekken, hebben deze schoenen voorafgaand een hele lange reis afgelegd. Het kost namelijk erg veel tijd en mega veel handelingen om een goed paar kinderschoenen te ontwikkelen. Van de eerste tekening gemaakt door één van onze designers, het maken van een samplepaar om te presenteren aan winkeliers, het doorpassen van de schoen door ons kwaliteitsteam, het produceren van de schoen door ons productieteam in de fabriek, tot aan het nauwkeurig inpakken van de schoen en het verschepen naar Nederland. Dit zijn slechts een paar voorbeelden van handelingen binnen het proces. Ondanks deze vele aandachtspunten en (over)uren aan werk van iedereen die onderdeel uitmaakt van het Braqeez team, slaagt Braqeez er al ruim dertig jaar in om een betaalbare prijs te kunnen hanteren.

Braqeez het merk

Uitneembaar voetbed

Met een uitneembaar voetbed is het gemakkelijk om te zien of de schoen of sneaker nog past. We adviseren bij om ongeveer 1 centimeter aan groeiruimte te hanteren. Twijfel je of de schoen nog past? Haal het voetbed uit de schoen en laat je zoon of dochter op het voetbed staan. Door erop te staan wordt het gewicht goed verdeeld. Let hierbij op dat de hiel gelijk staat met de achterkant van het voetbed. Raken de tenen de rand van het voetbed? Dan is een paar nieuwe schoenen nodig. Bij twijfel of een kinderschoen of kindersneaker nog past, is een uitneembaar voetbed dus ideaal om op een makkelijke manier te checken of je kids een andere schoenmaat nodig hebben.

Goede pasvorm

Bij Braqeez hebben we een kwaliteitsteam klaarstaan. Zij zorgen voor een optimale kwaliteit en pasvorm van de schoenen. Voorafgaand aan de productie werkt het kwaliteitsteam met ‘paskinderen’ die de kinderschoen- of sneaker aantrekken zodat wij kritisch naar de pasvorm kunnen kijken. Het contrefort (hielstuk) mag bijvoorbeeld niet te stevig of hard zijn, maar ook niet te zacht. De schoen moet comfortabel zitten maar tegelijkertijd te allen tijde de juiste ondersteuning bieden. Is er iets niet goed, dan wordt dat aangepast voordat de productie begint wordt opgestart.

Coole designs

Kwalitatief goede kinderschoenen zijn niet suf of saai. We vinden het bij Braqeez belangrijk dat kids zich zelfverzekerd en vertrouwd voelen met hun nieuwe schoenen, sneakers of sandalen. Daarom zorgen we elk seizoen weer voor verschillende stijlen. Witte sneakers, sportieve kinderschoenen, trendy/hippe kinderschoenen, pastelkleuren, fantasiematerialen, kinderschoenen met dierenprints, maar bovenal coole designs! Met een paar Braqeez schoenen rocken jouw kids op het schoolplein!