Witte schoenen, hoe hou je ze nu echt wit?

Witte schoenen, hoe hou je ze nu echt wit?
2 juni 2020 234 view(s)

Witte schoenen, hoe hou je ze nu echt wit?

Witte schoenen, hoe hou je ze nu echt wit?

Witte schoenen zijn een echte klassieker geworden en komen iedere zomer weer terug in het straatbeeld. Je ziet ze zowel bij de dames/heren en kindermode terugkomen. Tegenwoordig heeft een merk wel een tof paar in de collectie zitten. Wij bij Braqeez natuurlijk ook!

Nu begrijpen wij ook wel dat mama’s misschien iets minder vrolijk worden van een witte schoen dan de kinderen. Waarom moet je juist voor de witte kinderschoenen kiezen? Gelukkig zijn witte schoenen weer supermakkelijk wit te maken/houden met de volgende tips;

Voorkom dat je witte kinderschoenen vies worden.

Het lijkt zo voor de hand liggend maar zeg eens eerlijk. Hoe vaak trek jij je nieuwe schoenen aan zonder deze eerst te hebben ingesprayed? Wij zijn ook schuldig! Let er bij witte schoenen extra goed op dat je 1 a 2 keer goed insprayed voordat je ze gaat dragen. Je kunt dit bijvoorbeeld doen met DFNS spray  

Een andere tip is om witte schoenen nooit direct in de zon neer te zetten. Natuurlijk kun je ze wel gewoon dragen wanneer de zon heerlijk schijnt. Wij raden het alleen niet aan om witte sneakers thuis in de zin te zetten wanneer je ze niet draagt. Je kunt wanneer je de schoenen niet draagt ze beter opbergen in een schoendoos. De zon kan er namelijk voor zorgen dat de zool van de schoenen geel gaat kleuren. Als dit eenmaal is gebeurd is er vrijwel niets meer aan te doen, goed opletten dus!

Zijn je witte schoenen toch vies geworden?

Geen nood, zo heb jij binnen no-time weer witte stappers! Natuurlijk moeten wij er wel eventjes bij vermelden dat witte sneakers niet de meest ideale voetbalschoenen zijn die er bestaan. Dus jongens even opletten; je mag op deze schoenen NIET voetballen, of je moet ze zelf schoonmaken. Dat gezegd hebbende kun je witte schoenen goed maken. In onze vorige blog hebben wij al beschreven hoe je het beste je schoenen goed kunt onderhouden. Witte schoenen moet je op dezelfde manier onderhouden alleen zijn er wel een aantal truckjes om ze nog mooier wit te maken;

  •  Gebruik de colonil sneaker white op krasjes. Dit product zorgt ervoor dat je sneaker weer witter dan ooit wordt. Ideaal om kleine krasjes mee op te vullen in de perfecte kleur wit.
  •  Gebruik een vuil en waterafstotende spray waar geen bijenwas in verwerkt is. De bijenwas kan op een witte sneaker namelijk geel uitslaan. Over het algemeen zit er in verzorgende vuil en waterafstotende spray bijenwas verwerkt.
  • Het truckje van oma: Tandpasta. Neem wat witte tandpasta (geen gel variant) en smeer deze op de grijze plekken van je sneaker die je wil weet wil kleuren. Hierbij borstel je de plekken op je schoen (met een tandenborstel). Vervolgens ga je met een vochtige doek over de geborstelde plekjes om de overige tandpasta weg te poetsen. Je schoen ziet er weer als nieuw uit!
  • Haal de veters uit de schoenen en stop deze eens in de wasmachine. Veters worden nu eenmaal snel vies/smoezelig. Je raakt ze aan met je vingers en vuil trekt er snel in. Je kunt de meeste veters gewoon wassen door ze in een waszakje te stoppen en mee te laten draaien met de dagelijkse was. Zijn je veters nu echt heel erg vies? Je kunt ze ook altijd nog in de bleek laten weken (verhouding 1:20, 5ml bleek, 100 ml water), zo worden ze super wit. Let hierbij wel heel erg goed op je kleding. Nu je veters weer helemaal schoon zijn kun je de veters (als ze droog zijn) terug rijgen in de schoen.
  • Wonder sponsjes doen letterlijk wonderen voor de zolen van eigenlijk elke schoen. Maak het sponsje een klein beetje nat en wrijf hiermee over de zolen van de schoen. Het sponsje begint zodra je over de schoenzolen gaat wrijven af, dit is de bedoeling. De strepen en krassen op de zolen verdwijnen vrijwel direct. Ps; je koopt deze sponsjes o.a. bij de Kruidvat, action en in sommige supermarkten.

Ben je helemaal overtuigd van de witte sneakers? Wij hebben alvast een aantal gave exemplaren voor je op een rijtje gezet:

https://www.braqeez.nl/media/wysiwyg/sedfdsfdsf.PNG