Braqeez maatadvies

In de eerste jaren van een kinderleven zijn de voeten zeer kwetsbaar en kan er ook het meeste misgaan. Veel voetklachten die volwassenen hebben zijn het gevolg van het dragen van slechte schoenen in hun jeugdjaren. Daarom verdienen voeten vanaf de geboorte optimale aandacht, om zo deze klachten te voorkomen. Goede schoenen zijn er in allerlei vormen en maten. En daarnaast kunnen de modellen er natuurlijk heel leuk en vrolijk uit zien! 

Welke maat heeft mijn kind?

Om er zeker van te zijn dat je de juiste schoenmaat bestelt hebben wij een handige maatwijzer voor jou! Doorloop eerst alle stappen en kijk vervolgens in de maattabel op de productpagina welke maat je nodig hebt. 

 

Braqeez maatadvies stap 1 welke maat heb ik nodig?  Om te beginnen heb je alleen een stuk papier, een pen of potlood en een liniaal nodig. 

Braqeez maatadvies stap 2 welke maat heb ik nodig?  Leg het stuk papier op de grond tegen een muur. Plaats nu eerst de rechtervoet op het papier met de hiel tegen de muur. 

Braqeez maatadvies stap 3 welke maat heb ik nodig?  Markeer het langste gedeelte van de voet, gebruik eventueel de liniaal voor een rechte lijn. Herhaal stap 2 + 3 nu ook voor de linkervoet. Het kan namelijk zo zijn dat de voetjes niet allebei evenlang zijn. 

Braqeez maatadvies stap 4 welke maat heb ik nodig?  Meet nu de afstand tussen de muur en de gemarkeerde lijnen. Heb je twee verschillende lengtes gemeten? Ga dan altijd uit van de grootste voet. Kijk op de productpagina in de maattabel welke maat jouw kindje nodig heeft. In onze maattabel is al rekening gehouden met de benodigde groeiruimte! 

Bekijk alle Braqeez meisjesschoenen   Bekijk alle Braqeez jongensschoenen   Bekijk alle Braqeez outlet schoenen

 

Waar moet een goede kinderschoen aan voldoen?

  • De groeiruimte: Het is belangrijk dat de voeten voldoende bewegingsruimte hebben voor de groei van de voet. Tevens kunnen kindjes in het algemeen een seizoen met een paar schoenen doen wanneer er voldoende groeiruimte aanwezig is! Kinderen hebben schoenen nodig die minstens 10 tot 15 mm langer zijn dan hun grootste teen.
  • De schoenhoogte: De tenen hebben voldoende ruimte wanneer de schoen licht ingedrukt kan worden.
  • De hielaansluiting: De hielen moeten goed omsloten worden zodat de achterkant van de voet niet uit de schoen schiet.
  • Materiaal: Het beste materiaal voor kinderschoenen is leer. Leer is stevig, duurzaam, gemakkelijk te vormen en ventileert. Als schoenen slecht ademen, worden de voeten vochtig en dit kan zorgen voor schimmels of blaren.
  • De zool: Een rubberen profielzool wordt aangeraden bij kinderschoenen. Deze zijn veerkrachtig en niet te dun of te zwaar.
  • Veters, riempjes of klittenband: Zo kun je de schoen gemakkelijk aanbrengen bij jouw kindje en zorgen voor een goede aansluiting.

Uitneembaar voetbed

Wil je thuis controleren of de maat van de schoentjes nog goed is? Al onze schoenen hebben een uitneembaar voetbed. Dit voetbed is ontwikkeld zodat de voet perfect gemeten kan worden. Zet de voet op het voetbed en controleer of er nog voldoende groeiruimte (10 tot 15 mm) aanwezig is.