Voeten meten

Welke schoenmaat kinderschoenen heb ik nodig?

Kindervoeten kunnen in een korte tijd snel groeien, waardoor schoenen snel te klein kunnen worden. In de eerste jaren van een kinderleven zijn de voeten zeer kwetsbaar en kan er ook het meeste misgaan. Veel voetklachten die volwassenen hebben zijn het gevolg van het dragen van slechte of te kleine schoenen in hun jeugdjaren. Daarom verdienen voeten vanaf de geboorte optimale aandacht, om zo deze klachten te voorkomen. Goede schoenen zijn er in allerlei vormen en maten. En daarnaast kunnen de modellen er natuurlijk heel leuk en vrolijk uit zien! 

Meet eenvoudig je voeten

Sta je op het punt om nieuwe kinderschoenen te kopen? Meet dan altijd eerst je voeten op, voordat je jouw bestelling plaatst. Je voetlengte bepaalt namelijk welke maat schoenen je nodig hebt. Doorloop de onderstaande stappen om eenvoudig je schoenmaat te bepalen. Het enige wat je nodig hebt is een vel papier, een pen of potlood en een liniaal.

 1. Leg een vel papier op de grond tegen de muur/plint.
 2. Plaats je blote voet op het vel papier, met je hiel tegen de muur/plint.
 3. Trek een lijn langs het langste gedeelte van je voet met een pen of potlood. Gebruik eventueel een liniaal om een nette, rechte lijn te trekken.
 4. Herhaal deze stappen voor je andere voet. Het kan namelijk zo zijn dat je voeten niet allebei even lang zijn.
 5. Meet de afstand tussen de muur en de lijnen waar je tenen stonden. Dit is de voetlengte. Heb je verschillende lengtes voor je voeten gemeten? Ga dan altijd uit van de grootste voet.

Braqeez maattabel

De Braqeez collectie bestaat uit diverse trendy modellen met verschillende zolen en designs. Vanwege de diversiteit kan de pasvorm per schoen verschillen. Om je goed te kunnen adviseren wordt elk seizoen de collectie met zorg doorgemeten door onze specialist. Op deze manier kunnen we je een juist maatadvies geven.

We werken bij Braqeez dan ook niet met een algemene maattabel, maar met schoen-specifieke maattabellen. Je vindt de corresponderende maattabel op de pagina van het model schoen. In de maattabel kun je bij je voetlengte eenvoudig aflezen welke maat schoenen je van dat model nodig hebt. Zo weet je zeker dat jouw nieuwe kinderschoenen goed passen, nog voordat je ze in huis hebt!


Uitneembaar voetbed

Wil je thuis controleren of de maat van je schoenen nog goed is? Al onze kinderschoenen hebben een uitneembaar voetbed. Dit voetbed is ontwikkeld zodat je gemakkelijk kan controleren of de schoenen nog goed passen. Zet de voet op het voetbed en controleer of er nog voldoende groeiruimte en afwikkelruimte (10 tot 15 mm) aanwezig is bij de tenen.


Waar moet een goede kinderschoen aan voldoen?

 • De groeiruimte: Het is belangrijk dat de voeten voldoende bewegingsruimte hebben voor de groei van de voet. Tevens kunnen kinderen in het algemeen een seizoen met een paar schoenen doen wanneer er voldoende groeiruimte aanwezig is! Kinderen hebben schoenen nodig die minstens 10 tot 15 mm langer zijn dan hun grootste teen.
 • De schoenhoogte: De tenen hebben voldoende ruimte wanneer de schoen licht ingedrukt kan worden.
 • De hielaansluiting: De hielen moeten goed omsloten worden zodat de achterkant van de voet niet uit de schoen schiet.
 • Materiaal: Het beste materiaal voor kinderschoenen is leer. Leer is stevig, duurzaam, gemakkelijk te vormen en ventileert. Als schoenen slecht ademen, worden de voeten vochtig en dit kan zorgen voor schimmels of blaren.
 • De zool: Een rubberen profielzool wordt aangeraden bij kinderschoenen. Deze zijn veerkrachtig en niet te dun of te zwaar.
 • Veters, riempjes of klittenband: Zo kun je de schoen gemakkelijk aantrekken en zorgen dat ze goed aansluiten.