Hoe moet ik Braqeez schoenen goed verzorgen?

Schoenverzorging
14 mei 2020 193 view(s)

Hoe moet ik Braqeez schoenen goed verzorgen?

Yes, je nieuwe paar Braqeez schoenen is binnen.

Je wil deze schoenen natuurlijk zo lang mogelijk mooi houden (of tenminste dat wil je moeder graag ). Het is daarom superbelangrijk om je schoenen goed te verzorgen. Alle schoenen van Braqeez zijn gemaakt van gladleer, nubuck of suède. Wij leggen per materiaal uit hoe je dit materiaal het beste kunt verzorgen.

                                                                                  
Onderhoud voor glad lederen Braqeez schoenen:
Benodigdheden: 

⦁ Schone droge doek
⦁ Schoencrème (eventueel gekleurde schoencrème)
⦁ Vuil en waterafstotende spray 
Tijd: 10 minuten poetstijd, 1 uur droogtijd

Een glad leren schoen kun je het beste onderhouden door de schoen eerst goed schoon te maken met een droge doek. Haal al het vuil van de schoen af zodat we met een compleet schone schoen beginnen. Let hierbij ook goed op viezigheid zoals zand etc. op de schoenen, dit kan namelijk later in het poetsproces krassen veroorzaken op de schoen.
Schoenen schoon Nu gaan we de schoenen verzorgen. Dit kun je het beste doen door gebruik te maken van een schoencrème. Zie je dat de neuzen van de schoenen een beetje kaal beginnen te worden? Kies dan voor een gekleurde schoencrème. Dit werkt vaak ook het beste als je een beschadigd plekje wil bijtippen of de kleur van de schoen meer wil ophalen. Aangezien de kleur vaak lastig te bepalen is, adviseren wij je om hiervoor naar de schoenmaker te gaan. De schoenmaker kan je helpen met het vinden van de perfecte kleurmatch tussen de schoen en de schoenpoets. Zie je geen beschadigingen op de schoen en is het (nog) niet nodig om de kleur op te frissen? Dan gaan we met een kleurloze schoencrème aan de slag. Je neemt de schoenpoets op een droge doet en boent de schoenpoets met ronddraaiende bewegingen in de schoen tot dat deze gaat glanzen. Dit doe je totdat je de volledige schoen hebt gedaan. Schoenen gepoetst Laat de schoenen een halfuurtje drogen en spray ze vervolgens in met een vuil en waterafstotende spray.
Schoenen beschermd
Tip: Staat er nog een paar stinkende sneakers bij jullie in de kast? Strooi er een klein beetje talkpoeder in, dit doet wonderen voor de geur en werkt tegen zweetvoeten!

Onderhoud voor nubuck Braqeez schoenen:

Benodigdheden:
⦁ Schone droge doek (optioneel een nubuck gummetje)
⦁ Schoencrème
⦁ Vuil en waterafstotende spray
Tijd: 10 minuten poets tijd, 1 uur droogtijd

Nubuck leer is weer iets lastiger te poesten dan glad leren schoenen. No worries, wij helpen je! Net als bij glad leer is het bij nubuck leer ook belangrijk om de schoen eerst goed schoen te maken. Dit doe je wederom met een droge doek. Je haalt eerst al het zand en vuil van de schoen af zodat deze goed schoon is. Doe je dit niet dan kunnen er krasjes op schoen ontstaan. Als er echt een vlekje op de schoen zit kun je deze voorzichtig proberen weg te halen door gebruik te maken van een nubuck gummetje. Schoen schoon Vervolgens zijn we bij stap 2. Ook bij nubuck leer kan je het beste kiezen voor een schoencrème. Bij nubuck leer kun je wel altijd het beste gaan voor een kleurloze schoenpoets. In plaats van ronddraaiende bewegingen smeer je de crème op de schoenen en neem je deze na de inwerktijd van ongeveer 10 minuten weer af met een droge (schone) doek. Je mag geen ronddraaiende bewegingen maken op de schoen omdat je hiermee de schoen glanzend maakt. Schoen gepoetst Nadat je de schoencrème van de schoen hebt afgehaald moet je de schoen goed insprayen met een vuil en waterafstotende spray. Laat deze spray 30 minuten intrekken en spray vervolgens nog een laagje op de schoen om ze extra goed te beschermen. Schoen beschermd

Onderhoud voor Suede Braqeez schoenen:
Benodigdheden:
⦁ Schone droge doek (optioneel een suède borstel/ gummetje)
⦁ Vuil en waterafstotende spray (optioneel een gekleurde suède spray)
Tijd: 10 minuten poets tijd, 1 uur droogtijd

Tot slot zijn we aangekomen bij suède. Nu horen wij je denken ‘he een suède schoen kan ik toch niet poesten?’ Dat klopt! Je kunt suède niet poesten maar je kunt het natuurlijk wel mooi onderhouden Een suède Braqeez schoen kun je het beste goed schoonmaken door gebruik te maken van een suède borstel of droge doek. Met de borstel haal je al het vuil van de schoen. Als er echt een vlek op de schoen zit (als er bijvoorbeeld is geknoeid op de schoen) kun je deze het beste voorzichtig weg proberen te halen met een suède/nubuck gummetje. Schoen schoon Nu gaan we de schoen verzorgen, dit doe je bij suède door de schoen in te sprayen met een vuil en waterafstotende spray. Laat de schoen ongeveer een halfuurtje drogen en breng hierna nog een laagje vuil en waterafstotende spray aan. Schoenen verzorgd/beschermd
Tip; Als je ziet dat de kleur van het suède een beetje vaal is kun je kiezen voor een suède spray met een kleurtje. Zo ‘verf’ je het suède als het ware weer terug naar de oude kleur. Als je bijvoorbeeld een zwarte schoen hebt met wit stiksel is het wel belangrijk dat je het witte stiksel goed afdekt. Dit kun je doen door een plakbandje over het stiksel heen te plakken. Als de delen die je niet wil insprayen zijn afgeschermd, kun je de schoen helemaal insprayen met de gekleurde suède spray. Doe dit boven een stuk karton of oude kranten zodat je niet de vloer ook meteen van een verfbeurt voorziet. Let op! Je moet nadat je een gekleurde suède spray hebt gebruikt de schoen ook altijd nog een keer insprayen met vuil en waterafstotende spray, anders gaan de schoenen kleur afgeven.

Wij adviseren je om je schoenen minimaal 1 keer per maand te poetsen. Geen vuil en waterafstotende spray in huis? Je shopt hem hier!
Heb jij jouw schoenen stash na het lezen van onze tips al helemaal onder handen genomen? Mocht je er toch niet helemaal uitkomen dan mag je ons natuurlijk altijd bellen, mailen of whatsappen zodat wij je passend advies kunnen geven.

 

     ewfs             Nubuck leer          Suede Schoenen