Hoe vind ik de juiste schoenmaat voor mijn kind?

Zorg ervoor dat je de voetlengte van je kind opmeet, voordat je nieuwe schoenen koopt. Dit kan met behulp van onze maatadvies pagina. Het is belangrijk dat kindervoeten de ruimte krijgen om te ontwikkelen, dit kan namelijk vervelende klachten op latere leeftijd voorkomen. Een goed passende schoen is daarom dan ook erg belangrijk. 

Heb je de voetlengte van je kind gemeten? Kijk dan in de maattabel bij de kinderschoenen die je graag wilt kopen. We meten elke schoen met zorg door, zodat we je kind de best passende schoen kunnen bieden. Het kan daarom zo zijn dat je kind niet van elke Braqeez schoen dezelfde schoenmaat nodig heeft.

Kinderen hebben schoenen nodig die 10 tot 15 mm langer zijn dan hun grootste teen. In onze maattabellen is reeds rekening gehouden met deze benodigde groeiruimte. Je hoeft daarom zelf niet meer te rekenen en weet na het meten van de voetlengte van je kind direct welke schoenmaat je kind nodig heeft. Het is belangrijk dat de voeten voldoende bewegingsruimte hebben voor de groei van de voet. Daarnaast kunnen kinderen in het algemeen een volledig seizoen met een paar schoenen doen wanneer er voldoende groeiruimte aanwezig is!

Twijfel je nog steeds over de schoenmaat? Neem dan contact op met onze klantenservice. We helpen je graag verder!